Ons verhaal

Ons verhaal begint in 2011. Els Deenen en Else Roza ontmoeten elkaar op een tweedaagse introductiecursus Appreciative Inquiry (Waarderend onderzoeken). Ook dr. Jan Hendriks is daar als deelnemer aanwezig. Na afloop gaan ze enthousiast naar huis. Jan schrijft zijn boek Goede Wijn, waarderende gemeenteopbouw, en doopt Appreciative Inquiry om in waarderende gemeenteopbouw. Els en Else gaan ermee aan de slag, ieder op eigen terrein. In 2013 en 2016 ontmoeten ze elkaar weer als inleiders en workshopgevers op de landelijke dagen over waarderende gemeenteopbouw.

In 2016 besluiten Els en Else onder de naam MET ANDERE OGEN samen te gaan werken. Zij leggen zich toe op waarderende gemeenteopbouw en verfijnen de manier van werken voor de kerken. Ook volgen zij de Leergang Waarderend Actieonderzoek bij dr. Robbert Masselink.

In 2016 start het avontuur. Wij helpen lokale kerken met maatwerkbegeleiding. Daarnaast verzorg(d)en we

  • gastcolleges waarderende gemeenteopbouw aan de PThU
  • een leergemeenschap waarderende gemeenteopbouw
  • een post HBO cursus Waarderende Gemeenteopbouw in samenwerking met drie hogescholen
  • kennismakingsdagen voor interim-predikanten
  • diverse artikelen over waarderende gemeenteopbouw
  • en talloze maatwerktrajecten in plaatselijke gemeenten.

In 2020 breidt het team zich uit met Theo Hettema, Nico Belo, Bernhard Vosselman en Liesbeth Nooteboom.

In goede banen leiden

Tijd voor vernieuwing, maar je weet niet hoe je de gemeente in beweging kunt krijgen? Bang dat je veel tijd kwijt bent aan het maken van een beleidsplan en dat het in de la verdwijnt? Wil je het beeld van de gemeente als lichaam van Christus recht doen, maar weet je niet hoe je de gesprekken in de gemeente in goede banen kunt leiden? 

Lees in ons E-Book hoe je resultaten bereikt.

Wind in de zeilen met waarderende gemeenteopbouw Else Roza Els Deenen.

THEO HETTEMA

Theo is een gepromoveerde theoloog en gepokt en gemazeld in pastoraat, supervisie en intervisie.  Bij hem kun je als als predikant of kerkelijk werker  terecht voor je persoonlijke ontwikkeling en/of waarderende intervisie.

Nico Belo

NICO BELO

Als voorzitter van de stichting waarderende gemeenteopbouw en docent aan de CHE volgde hij de ontwikkelingen op de voet. Bij hem kun je nu terecht voor maatwerk binnen je gemeente.

Liesbeth Nooteboom

LIESBETH NOOTEBOOM

Haar afstudeeronderzoek aan de CHE stond in het teken van waarderende gemeenteopbouw. Bij Liesbeth kun je op termijn terecht voor maatwerk in je gemeente.

Els Deenen

ELS DEENEN

Els werkt al zo’n twintig jaar als gemeentebegeleider. Menige verandering binnen de kerken heeft zij succesvol begeleid. Bij haar kunt u terecht voor de waarderende intervisie en de leergemeenschap waarderende gemeenteopbouw.

Else Roza MET ANDERE OGEN

ELSE ROZA

Else is ontwikkelaar en helpt kerken graag verder met een helder ontwerp van een passend en eenvoudig proces voor vernieuwing. Bij haar kunt u terecht voor maatwerk binnen de gemeente en de leergemeenschap waarderende gemeenteopbouw.

MET ANDERE OGEN

Bernhard Vosselman

Bij Bernhard kunt u terecht voor maatwerk binnen de gemeente en de leergemeenschap waarderende gemeenteopbouw.

Een hartverwarmende ontmoeting…’

Deelnemers aan onze workshop ‘Opdat het vuurtje blijft branden’.  Inspiratiefestival  op Terschelling

‘Ik kon de betreffende gemeente echt helpen’

 

Henk Messelink, interim predikant GKv

 

‘Het hele traject leidde tot veel betrokkenheid en concrete voorstellen.’

PG  Raalte

Reacties zijn gesloten.