Thema’s

Vragen waarderende gemeenteopbouw - wanneer een goede optie? Goede Wijn Jan Hendriks praktijk

'Hoe krijgen we meer gezicht in de wijk?'

Er zijn natuurlijk altijd redenen om met onszelf bezig te zijn. Ons bestaansrecht ligt echter buiten onszelf. Daarom willen we als kerk van betekenis zijn voor onze omgeving. Hoe versterken we de verbinding met de wijk?

 

Vragen waarderende gemeenteopbouw - wanneer een goede optie? - Goede Wijn Jan Hendriks praktijk

'We zijn toe aan een nieuw beleidsplan...'

Er gebeurt bij ons van alles, maar het is soms ook een beetje los zand. Met het synoderapport in ons achterhoofd willen we ons grondig bezinnen: doen we nog wel de goede dingen? En doen we de dingen nog wel goed? Wat betekent ‘back to basics’  voor ons? 
 
Vragen waarderende gemeenteopbouw - wanneer een goede optie?- Goede Wijn Jan Hendriks praktijk

'We willen samen vieren...'

Wij willen met onze kerkdiensten uiteenlopende mensen  en generaties aanspreken. Hoe kan een waarderend actieonderzoek ons verder helpen? Vraag het katern 'Veelkleurig vieren' bij ons op.

'Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn gezin...'

Als je in de kerkenraad zit, is het een kunst om je tijd goed te verdelen. Met andere ogen naar het kerkenwerk leren kijken, geeft rust. Een kerkenraadsdag 'Waarderend leiderschap' helpt daarbij.

'Hoe krijgen we de gemeente in beweging?'

Een waarderend actieonderzoek doe je met elkaar. Dat op zich geeft al leven en verbinding. Wil je zelf ervaren hoe dit werkt?  Bepaal een eigen thema en vraag een inspiratieworkshop aan.

 

'We zijn vacant - een frisse wind is welkom.'

Hoe brengen we met elkaar een nieuw beroep uit? Wij helpen graag met deze bezinning, die leidt tot een profielschets van gemeente en predikant.

Reacties gesloten.